Passes ’08

29 09 2008

Data: 4 i 5 d’octubre
Lloc: Poble Nou

Hora de sortida: 10:00
Punt de trobada: Aparcament del Conservatori

Hora d’arribada dels pares: 11:30
Punt de trobada: Poble Nou
Hora de partida: 16:30

Material: Motxilla de dos dies, sac de dormir, kimbo, impermeable, llanterna, muda de recanvi, roba d’abric, plats, tassó, coberts, torcaboques, camisa escolta (si passau, també la del nou curs), …
Menjar: Dinar, dos berenars, sopar i desdejuni. El dinar del diumenge serà comunitari a càrrec dels pares.

Preu: 10€

Comentaris: Els pares heu de dur dinar comunitari per compartir amb tot l’agrupament. Recordau que els nouvinguts no han de dur la camisa a la trobada del dissabte.

Informació de Poble Nou:

Indicacions per arribar:

Anar en direcció  Alcudia. Uns 50 m. antes d’arribar a la 1ª rotonda, trobareu un camí de terra a ma dreta que està aferrat a un bosc. Seguint aquest camí de terra, a uns 2km trobareu l’entrada de la  finca coneguda com Poble Nou.

 

 

Un poc d’Història:

La finca que avui coneixem com a Poble Nou, es fundà al segle XIX com colònia agrícola, i va rebre el nom de Gata-Moix. Es fundà el dia 7 d’agost de 1876 per D. Lee Latrobe Bateman, per acollir els treballadors que tenien que cultivar els terrenys dessecats de l’albufera. El 23 de desembre de 1876 va canviar de nom a Sant Lluís.

En el moment de màxim esplendor, a la colònia estava formada per unes 15 cases i una església, hi vivien unes 200 persones, que formaven unes 40 families, també tenia un capellà propi, que feia les funcions de mestre d’escola

La vida era molt dura, degut a la situació de l’assentament, una zona molt humida, amb moscards transmetent moltes infermetats, com el paludisme, amb molts problemes d’alimentació, degut a la manca d’aliments, de fet s’han trobat certificats de defunció, sobre tot infantils, per inanició.

La colònia va ser abandonada a principis del segle XX, es té coneixement de que es va dir missa fins l’any 1897. Aquest abandó, començà l’any 1897, quan D. Lee Latrobe Bateman va fer fallida i la colònia passà a mans de D. Lloatxim Torrilla, el qual va considerar que no li convenia continuar amb la colònia.

Amb l’abandó total l’Església va demanar permís per aprofitar les pedres de les cases, i el 23 de desembre de 1923 va començar el trasllat del material, amb les quals es varen fer les edificacions de Crestaix., amb les pedres de l’església i la vicaria es va construir  Son Fe. D. Lloatxim Torrilla va posar com a única condició que restes una casa en peu, que avui en dia ens fa de refugi.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: